Caminaires de les Faldes del Montseny

Caminaires de les Faldes del Montseny

dijous, 23 de maig del 2013

Breda-Sant Martí de Riells


Data de la sortida: 22 de maig 2013
Sortida preparada per Josep M. Nonay
Itinerari: Desplaçament en cotxe fins a l'abadia de St. Martí de Riells. Recorregut seguint la riera de Riells fins al Gorg Negre.
Distància recorreguda: Aproximadament 5 km.

Aquest itinerari és molt fàcil i agradable de fer perquè el camí segueix les ribes de la riera de Riells (afluent de la Tordera), no té desnivells i els paisatges són un regal als sentits.

Un aspecte negatiu és que hi ha bastants arbres tombats per les ventades que dificulten el pas en alguns trams.

A les 9 del matí ja érem davant de l'ermita de Sant Martí un bon grup de 27 Caminaires disposats a iniciar la ruta i gaudir d'un matí assolellat i amb bona temperatura: 12ºC.

Seguint el camí vam desviar-nos per tenir un primer contacte visual amb la rierol d'aigües cristallines que s'escorren entre els blocs de granit de la llera dibuixant preciosos camins d'aigua.


Un paisatge tan bell bé mereixia la lectura de la llegenda de "Les dones d'aigua". El Josep M i el Manel ens van fer conèixer les alegries i desventures de l'hereu de can Perarnau.
Si voleu recordar les llegendes, teniu un enllaç a la publicació:
"Guia de rutes literàries per la xarxa de Parcs Naturals"



El camí va alternant trams amb vegetació molt frondosa i ombrívola.

I també clarianes que deixaven passar un sol esplèndid.







A la zona  mitjana de l'itinerari, com gegants vigilants del bosc que protegeixen el camí, vam poder admirar diversos castanyers l'edat dels quals forma part del misteri d'aquests bosc encantat.







Seguint el camí, que de mica en mica s'anava fent més estret vam arribar a un altre dels indrets màgics de l'itinerari: "el bressol de les Encantades".


El Manel ens va explicar que era aquí on els nadons de les dones d'aigua, que no podien rebre l'aliment de les seves mares, eren alletats per les masoveres de la contrada.
Continuant el camí cap al Gorg Negre, vam arribar a un punt on perdíem el camí cobert per les abundants aigües d'aquesta primavera. Com que no anàvem preparats per fer barranquisme, vam decidir fer parada per esmorzar.

I vam deixar l'abadia de Sant Martí de Riells recordant el seu il·lustre morador: el sacerdot i poeta Mossen Pere Ribot.


La segona part del matí la vam dedicar a fer la descoberta dels llocs més destacat de la població de Breda.
Ajuntament de Breda
Església i  campanar romànic
Restes de l'antic claustre
Pati restaurat de l'abadia

A migdia ens esperava l'Antoni Majó,  artesà ceramista, que ens va oferir una demostració de com treballa el fang.


L'Antoni ens va deixar bocabadats amb l'habilitat  de les seves mans donant forma al fang que feia girar el torn.

Li agraïm la seva amabilitat i la simpatia amb que ens va tractar. Nosaltres li vam correspondre fent una visita a la botiga i emportant-nos algun record.


Vam acabar la trobada dinant tots plegats a la "Fonda Santa Anna"






La sobretaula la vam aprofitar per informar sobre la propera sortida amb autocar a Banyoles, on ens espera un programa d'activitats molt variades.

També per anar avançant en la preparació del projecte de "Camino de Santiago" per a finals de setembre.

I com que ens ho passem molt bé junts, el Martín ens va fer una proposta que sembla que tindrà molt bona acceptació:
Dijous, 13 de juny, dinar compartit: Martín posarà cada i beguda, l'Àfrica: Rabo de toro, i la resta d'assistents, cadascú un tast de la seva especialitat. Això promet!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada