Caminaires de les Faldes del Montseny

Caminaires de les Faldes del Montseny

dimecres, 2 d’octubre del 2013

Sant Sadurní de Collsabadell

Data de la sortida: 2 d'octubre 2013
Sortida preparada per Martí Colomer
Participants: 11 Caminaires
Itinerari: Sant Antoni de Vilamajor- Camí de Sanata-Can Colomer-Collsabadell-Can Tàpies-Cami Ral-Sant Antoni de Vilamajor.
Distància: Aproximadament 15 km


Hem començat el recorregut amb molt bon temps: una temperatura de 21ºC. Sembla que no vol marxar l'estiu.

Els Caminaires que han anat al Camino de Santiago, majoritàtiament s'han quedat a casa refent-se de l'esforç, tot i que alguns valents no han volgut deixar passar l'oportunitat de fer aquesta bonica caminada.

Amb el cel serè i els aspersors regant els camps de blat de moro hem sortit de Sant Antoni per camí que va cap a Sanata.
Aquí teniu els caps de colla obrint camí decididament. És un itinerari amb poc desnivell que transcorre majoritàriament entre camps de conreus.

Però també té part de recorregut pel mig de l'alzinar, que es veu molt eixut per la manca de pluges, el bolets es fan d'esperar!

A mig recorregut d'anada ens hem trobat amb un petit embassament: les aigües omplen el fons del sot que ha provocat l'extracció de terra per a una fàbrica de materials de construcció.

 El sot té unes dimensions considerables, afortunadament en l'actualitat ja no s'extreuen materials.

I com que la Natura tot ho aprofita, aquí veieu una bona colla d'ànecs que han convertit la bassa en el seu lloc de vida.


El camí passa per sota de l'autopista i de les vies de tren


Seguint el amí arribem a CAN COLOMER. El Martí ens ha donat a conèixer els seus llunyans avantpassats, de nissaga pagesa. A veure si l'any que ve el "rabo de toro" ens els mengen  a la casa pairal!

I cap a les 10 h. ja érem al nostre destí: Sant Sadurní de Collsabadell, veïnat de Llinars del Vallès.

Els seus orígens són molt antics: en un mapa de l'any 998 que es conserva a Sant Cugat ja hi està registrat el "Collum de Sabadello".


Les edificacions actuals es van construir entre els anys 1537 i 1640, però l'interior de l'església és d'estil romànic del segle XII.
Enllaç al web de Llinars


No l'hem poguda visitar perquè estava tancada, però la Lilí ens ha explicat un història que ens ha semblat molt interessant:

Fa aproximadament 40 anys, els edificis estaven totalment abandonats, però 3 monges de clausura procedents del monestir de Vallbona de les Monges van aconseguir permís de la mare abadessa per deixar la clausura i instal·lar-se aquí.
Amb el seu esforç i l'ajuda dels masovers dels voltants van anar reconstruint les estances, i durant un temps van acollir noies que tenien problemes de drogodependència convertint-se en una comunitat de suport i ajuda per aquestes noies que es van anar reinserint a la societat.

I, com sempre, l'hora d'esmorzar.  El Pedro no ha fallat amb les seves estovalles.


Aquí ens teniu ben arrenglerats tots el Caminaires d'avui

La tornada l'hem feta  seguint inicialment la riera de Vallserena, i travessant la zona industrial de Collsabadell, però aviat hem tornat als espais agrícoles. L'edificació més interessant que hem trobat:  la masia de "Can Tàpies".
Hi destaca una finestra de la seva façana, digna d'un estudi detallat d'algun especialista en art de l'Edat Mitjana.
A partir de "Can Tàpies" hem seguit el nou sender senyalitzat del "camí ral" de Llinars a Sant Antoni de Vilamajor.
A mig camí hem pogut admirar un arbre monumental: l'Alzina Grossa.

Un bon lloc per aturar-nos i gaudir de la seva ombra. La calor ha apretat del valent: 27ºC




Ja que hem estat a Collsabadell i sembla que compartiren la loteria de Nadal, podem acabar la sortida  demanant la BONA SORT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada